Duuk

Duuk

Waarom deze blog...

Sinds 5 december 2016 staat onze wereld op zijn kop. Duuk, onze kleine spring in het veld, heeft de diagnose ALL gekregen. De afkorting voor Acute Lymfatische Leukemie. Sinds eind april 2017 weten we dat hij in de 3 jarige Medium Risk-groep valt.

Om het voor ons zelf simpel te houden, schrijven we op deze blog zo nu en dan (misschien wel elke dag, misschien wel eens per week....of misschien nog wel minder) over het behandeltraject van Duuk. Ook is het gewoon lekker om even je hoofd leeg te kunnen schrijven.

Toch een transfusie

UpdatesPosted by Debby 26 Jan, 2018 11:13:47

Daar zijn we weer!
Vorige week dinsdag en woensdag ook de hele dag naar school geweest! Donderdag naar het UMCG geweest voor de nodige chemo's. We hebben een keer de taxi genomen, dan kon ik zelf ook lekker achterin. 's Ochtends was de taxi wel wat aan de late kant maar 's middags exact op tijd. Ideaal. De chemo's zaten er snel in. De volgende keer in het UMCG krijgt Duuk weer puncties dus moesten we langs de anesthesist voor een pre-op screening. Daarna even wachten op de taxi en naar huis!

's Avonds bij het naar bed gaan voelde Duuk op eens heel warm. Na tempen bleek hij 39.5° koorts te hebben! Het ziekenhuis gebeld en die stuurden ons door naar Deventer. Er is bloed op de kweek gezet en we wachten op bloedwaarden. En zijn geen verhoogde ontstekingswaarden en dus hoeft hij niet gelijk opgenomen worden. Omdat het al 23 uur is en de koorts nog niet weg is, blijven we voor de zekerheid even een nachtje.

Vrijdagochtend mochten we naar huis. Loos alarm. Alleen een verkoudheid.
Na het weekend ging Duuk weer lekker naar school. Hij voelt zich goed en speelt na school met vriendjes.

Vanochtend ging hij ook gewoon naar school. Ik vond hem al wel wat bleek en vermoedde al een transfusie. Vanmiddag in het ziekenhuis bleek zijn hb 4.2 en dus inderdaad een bloedtransfusie. Dat betekend dat er kruisbloed afgenomen moet worden en we lang moeten wachten op nieuw bloed. Om 17 uur is het er. Om 21 uur zijn we waarschijnlijk wel een keer thuis.....
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.