Duuk

Duuk

Waarom deze blog...

Sinds 5 december 2016 staat onze wereld op zijn kop. Duuk, onze kleine spring in het veld, heeft de diagnose ALL gekregen. De afkorting voor Acute Lymfatische Leukemie. Sinds eind april 2017 weten we dat hij in de 3 jarige Medium Risk-groep valt.

Om het voor ons zelf simpel te houden, schrijven we op deze blog zo nu en dan (misschien wel elke dag, misschien wel eens per week....of misschien nog wel minder) over het behandeltraject van Duuk. Ook is het gewoon lekker om even je hoofd leeg te kunnen schrijven.

Laag HB

UpdatesPosted by Debby 09 Oct, 2017 11:23:53
Die zagen we even niet aankomen. Duuk zijn Hb was de afgelopen weken erg laag maar krabbelde langzaam weer omhoog. De aanmaak van hemoglobine duurt altijd het langst. Terwijl leuko's en trombo's in korte tijd weer goed gestegen zijn, hangt de hemoglobine er altijd een beetje achteraan. Toen we dit vorige week zagen stijgen, dachten we dat het weer goed kwam. Maar helaas. Op eens was zijn Hb 4.0 en dus rijp voor een bloedtransfusie. Vrijdagochtend ons melden in het ziekenhuis, VAP aanprikken, kruisbloed werd afgenomen en dan is het wachten tot het bloed er is. Het aanprikken gaat gelukkig elke week een klein beetje beter.

Na bijna 6 uur ziekenhuis, mochten we weer naar huis. De kleur weer terug op zijn bolle toet.


  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Thirza 09 Oct, 2017 12:23:57

Ach kleine pechvogel...gelukkig heeft hij nu weer wat kleur op zijn toet.