Duuk

Duuk

Waarom deze blog...

Sinds 5 december 2016 staat onze wereld op zijn kop. Duuk, onze kleine spring in het veld, heeft de diagnose ALL gekregen. De afkorting voor Acute Lymfatische Leukemie. Sinds eind april 2017 weten we dat hij in de 3 jarige Medium Risk-groep valt.

Om het voor ons zelf simpel te houden, schrijven we op deze blog zo nu en dan (misschien wel elke dag, misschien wel eens per week....of misschien nog wel minder) over het behandeltraject van Duuk. Ook is het gewoon lekker om even je hoofd leeg te kunnen schrijven.

Geen nieuws is in dit geval goed nieuws

UpdatesPosted by Debby 27 Sep, 2017 00:15:09
Afgelopen week doorgebracht in het ziekenhuis, maar gelukkig mochten we ook die zelfde week weer naar huis. Uit de kweken die afgenomen zijn is geen positieve uitslag gekomen, dus de koorts kwam waarschijnlijk voor uit een (voor anderen onschuldige) snotneus. De antibiotica heeft de boel de kop in gedrukt en er voor gezorgd dat er niks ergers achter weg kwam.

Donderdag stond er eigenlijk een afspraak gepland voor een nieuwe MTX kuur, deze had hij de week er voor niet gehad. Maar ook deze week werd hij uitgesteld. Hoe wel zijn bloedwaarden weer wat beter waren, wilden ze Duuk zijn lichaam eerst de kans geven nog wat meer te herstellen. Als ze hem wel de MTX hadden gegeven deze week, bestaat de kans dat de waarden gelijk weer extreem zakken en dat moet je niet willen.

Komende donderdag is het weer tijd om naar Groningen te gaan. Hij zal dan ook weer naar de slaapdokter moeten voor een beenmergpunctie. Een tussentijds onderzoek hoe het beenmerg er nu uit ziet. Toch weer een spannend moment, wachten op dergelijke uitslagen.

Duuk toont zich, zoals vaak na een opname, als een flexibel mannetje. Hij is weer naar school en geniet van de nabijheid van zijn vriendjes.

Hopelijk mag hij de komende weken hier gewoon van blijven genieten. Hoewel de volgende vakantie alweer voor de deur staat. Nog 1,5 week en dan begint voor ons een vervroegde en extra lange herfstvakantie. 2 Weken lang vanwege verhuizing van school. Na de herfstvakantie beginnen we in op een nieuwe locatie!

Voor nu dus eigenlijk geen schokkende berichten, dat moet ook een keer fijn zijn om te lezen. smiley

  • Comments(2)//duuk.yourshot.nl/#post53